09-04-2023 Eerste Supermoto training in Spa Francorchamps

Eindelijk, dat was mijn eerste gedachte toen ik om 6:00 uur mijn ogen opende deze ochtend. Vandaag stond mijn eerste training van dit seizoen op de TM op de planning. Het weer werkte de afgelopen weken helaas niet mee om eerder te beginnen. De weersvoorspelling van vandaag kwam dan ook als geroepen. De rit richting Spa gaf ons hier en daar nog wat mist maar eenmaal aangekomen in Spa werden we getrakteerd op een blauwe lucht en volle bak zon, lekker.

Het mooie circuit in Francorchamps

Mijn eerste twee sessies werden vooral sessies van wennen en ontdekken. De eerste bochten werden dan ook rustig gemaakt en het opbouwen naar wat hogere snelheden werd een zaak van tijd. Dit viel vanaf mijn 3e sessie helemaal op zijn plaats. De TM rijd heerlijk en al snel was ik weer helemaal in mijn element. Ik was de enige 250cc tussen het 450cc geweld dus op de lange rechte stukken had ik echt het nakijken. Wat ik dan weer wel leuk vond was dat ik bij de bochten vaak weer wat inliep en zelfs wat keren kon inhalen 🙂

Een gelukkige inhaalactie tussen het zware geweld

Mijn laatste sessies gingen prima, er zit nog wel meer in het vat maar deze dag was echt een dag om te wennen en uit te proberen. We moeten nog wat veranderen aan de tandwielverhouding maar dat komt wel goed. Ik heb genoten met volle teugen, het geweld van de 450’s was indrukwekkend maar ik heb voorlopig genoeg uitdaging op mijn 250cc. Ik ben heel blij met deze keuze en kijk nu weer uit naar een beetje crossen over 2 weken. Hier nog een mooie foto vol accelererend vanuit een bocht en nog een filmpje met de onboard camera 😉

Vol het gas erop, genieten!

Rijd maar even mee 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *