10-7-2020 Vrij rijden Ohvale GP0 in Lelystad

Vandaag stond er een middag/avond vrij rijden op de planning In Lelystad op het Midland circuit.
Organisatie was in handen van 2theExperience en om 16:30 konden we het terrein betreden. Mijn vader had geregeld dat hij de middag vrij was en om 14:30 vertrokken richting Lelystad om daar exact, dankzij files, om 16:30 te arriveren.
Na de inschrijving alle spullen klaargezet en toen was het wachten op mijn eerste sessie die om 17:15 zou beginnen.

Bij het verzamelen voor de eerste 100cc+ sessie reden we met 5 Ohvale en vier 125cc motoren met 17″ wielen (Yamaha en een Honda), die waren een stuk groter dan wij maar, niet sneller šŸ˜‰
Mijn start ging goed, gelukkig kon ik normaal wegrijden zonder te moeten steppen dus dat ging lekker. Eerst even rustig aan gedaan om mijn banden warm te rijden en toen er maar eens goed voor gaan zitten, ik voelde mij goed.
Ik merkte al heel snel dat de 125cc motoren ondanks hun afmetingen eigenlijk helemaal niet zo snel waren als ik had gedacht en dat vond ik leuk!

Al mijn sessies verliepen eigenlijk prima, ik werd sneller, voelde mij comfortabel en durfde ook de “jacht” op de 125cc’s te openen.
Het resultaat was dat ik zes keer een 125cc in heb gehaald wat ik natuurlijk heel erg leuk vond. Mijn bochtenwerk ging lekker, remmen mag ik echt later gaan doen maar dat komt de volgende keer wel, moet ik aan gaan werken. Dat zijn ook de momenten dat mijn collega Ohvale rijders voorbij komen, zij houden hun gas iets langer open en duiken dan later in hun remmen.
Kortom ik heb een hele leuke en leerzame middag/avond gehad. Ik heb genoten van veel momenten en was trots op mijn vorderingen, het was tenslotte pas de tweede keer dat ik met mijn Ohvale op een circuit reed. Natuurlijk nog een filmpje van een mooi moment waar ik een 125cc voorbij ging šŸ˜‰

Mooie inhaalactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *