11-05-2024 Eerste Offroad training Wemeldinge

Vandaag stond een eerste offroad training op de agenda bij MC de Sproeier in Wemeldinge. Ik had al eens eerder op een crosser gereden maar dat is alweer jaren terug. Het was in ieder geval mooi weer en gelukkig niet al te druk.

Na even gekeken te hebben bij de snelle rijders besloten om in de langzame groep te gaan rijden. Veelal de jongeren en kleintjes maar die hebben al heel wat ervaring op hun crossmotoren. De eerste sessie was echt heel erg wennen, zwaar in de onderarmen en continue op zoek naar grip. Ik reed dan ook gewoon op mijn Supermoto banden zoals in de wedstrijden ook word gereden. Na de eerste sessie van 20 minuten kwam ik bekaf de paddock weer in.

Rustig aan op zoek naar grip

De tweede sessie ging ik al iets beter van start, snelheid al iets verhoogd en iets vertrouwder. Uiteindelijk kwamen daar de eerste kleine sprongetjes al dus niet te gek doen. Op een gegeven moment schoof ik een kombocht onderuit en kreeg met moeite mijn motor overeind. Ik stond dan ook precies verkeerd daar, gelukkig kwam mijn vader te hulp, starten en weer door. De lokale jeugd snapte mijn “gladde banden” ook niet helemaal 😉

En de wielen beginnen los te komen 🙂

De derde en laatste sessie van de dag werd behoorlijk zwaar. Als je jaren asfalt gewend bent en dan het zand in moet merk je dit wel. Mijn onderarmen voelde bijna hetzelfde aan als in de sportschool. De sessie verliep goed, een klein valpartijtje in een bocht maar voor de rest lekker gereden. De snelheid is er nog niet maar dat komt wel. Het plan is om 8/9 juni de BeNeCup wedstrijd in Enter mee te rijden, mits het droog weer is. Ik zal in ieder geval proberen nog een keer een offroad training te doen want die kan ik echt gebruiken.


MC de Sproeier bedankt voor de gastvrijheid en tot de volgende keer!

Groetjes, Joey 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *