11-12 juni 2022 TRF Raceweekend te Vledderveen

Dit weekend stond in het teken van een volledig raceweekend georganiseerd door The Race Factory. Vrijdagavond laat gearriveerd in Onstwedde waar we een appartement hadden gehuurd op een voormalige boerderij op slechts 8 minuten van het circuit. Het beloofde gelukkig een weekend met mooi weer te worden dus ik had er sowieso al zin in.

Zaterdagochtend begonnen met de vrije trainingen waar we even “rustig” in ons ritme konden komen om daarna de kwalificaties te rijden. Ik reed in de B groep waar ik mijzelf uiteindelijk op een P4 wist te kwalificeren. Ik was niet geheel ontevreden maar wilde eigenlijk wel meer. Zowel bij de eerste als de tweede race heb ik er flink voor gestreden maar de gewenste resultaten kwamen deze keer niet uit. Race 1 eindigde ik met een P4 en bij de tweede race een toch wel nette P3. Helaas niet genoeg voor een podiumplaats want meer dan een P4 zat er helaas niet in.

Start Race 2 waar ik bij de start P3 wist te pakken

Zondag werd een heel ander verhaal, deze dag werd er 1 race gereden omdat er in de middag nog een endurance race werd gereden. Ik had me hier niet voor ingeschreven ivm de lang rit naar huis.
Ik had er zin in en was scherp, een beetje te scherp misschien. Op zaterdag reed ik een lage 0,502 tot hoge 0,49. Deze dag presteerde ik tijdens de kwalificatie beter en reed een 0,485 dus dat zag er goed uit. Met een startpositie op P3 moest dit wel goed gaan, niet dus šŸ™

JoeyRacing #19 Start

Ik stond zo scherp aan de start dat ik net te vroeg wilde starten, ik stopte nog en duwde mijn motor met mijn voeten terug naar achter. We dachten nog aan een herstart maar nee, het licht sprong plotseling toch uit. Omdat ik nog achterwaarts ging en mijn twee mede coureurs naast mij het ook te laat zagen vloog een coureur achter ons als een speer voorbij. Snel het gas er op maar ik was te laat en schoof op P5 tussen de rest. Ontzettend balen en ik kon er ook niet meer bijkomen. De race was eigenlijk al bekeken maar ik ben toch blijven pushen om mijn punten voor het kampioenschap nog te pakken. De P5 vast kunnen houden tot aan de finish maar ik was toch erg teleurgesteld.

Blijven gaan om nog wat puntjes te pakken

Al met al een intensief maar zeer gezellig raceweekend geweest met zeer snelle coureurs erbij die als gastrijder dan toch de zaken kunnen veranderen. Ondanks het missen van een podiumplaats ben ik toch blij met mijn P4, P3 en P5 over de 3 races. Voor de stand in het ONK Open Pitbike kampioenschap neem ik 3 maal een P4 mee naar huis en daar ben ik dan toch ook wel weer blij mee. Volgende maand racen we in Assen en in Lelystad, tot dan šŸ˜‰
Joey!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *