14-04-2024 Training Spa-Francorchamps

Vandaag was het eindelijk weer zover om mijn eerste echte training te rijden. Ik had al wat gereden op het terrein van de rijschool TLon in Roosendaal maar nu was het weer voor het circuit.
Dit was ook nodig want ik moest nog steeds mijn blok goed inrijden en daar had ik nu de gelegenheid voor. Dus weer vroeg uit de veren om richting Spa te vertrekken. Bij aankomst was het behoorlijk druk dus hadden we een plekje wat verder weg van het circuit.
De eerste twee sessies moest ik rustig aan en doen en dat viel niet mee maar ik heb keurig ingehouden.

Ok misschien iets te rustig met 1 handje šŸ˜‰

Mijn derde sessie mocht ik los, wat heb ik genoten van deze sessie. De nieuwe banden moesten zich nog een beetje zetten want met enige regelmaat zette de achterkant en de voorkant een stapje opzij. Het blok loopt fantastisch dus daar ben ik wel erg blij mee. Helaas eindigde deze sessie met een rode vlag omdat er iemand vrij hard vanaf was gegaan en strompelend het circuit moest verlaten. We hadden nog 5 minuten over die ik dan ook weer voluit heb volgemaakt.

Joey Racing #19 2024 Spa Francorchamps

Mijn volgende sessie ging heel goed, ik voelde mij comfortabel en was snel. De motor voelde goed aan al wil ik de volgende keer nog wel wat met de bandenspanning spelen, dat kan beter. Helaas ging het toen weer mis in mijn groep, weer een rode vlag maar nu ernstig. Ik stopte naast de rijder waar inmiddels al andere coureurs bij stonden. Hij bewoog niet meer en lag bewusteloos op de baan. Zonder in verdere details te treden, er kwamen twee ambulances en een traumaheli. De helikopter heeft hem uiteindelijk meegenomen naar het ziekenhuis in Luik. Iedereen was behoorlijk aangedaan waaronder ikzelf. Hiermee hebben we de dag maar beƫindigd.

Heerlijk om weer lekker op het circuit te rijden!

Kortom het was een geslaagde dag, ondanks de rode vlag situaties gingen mijn sessies prima. De motor loopt uitstekend en ik zat alweer snel in mijn ritme. De volgende keer het zand maar eens opzoeken!

Groetjes, Joey šŸ™‚

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *