14-8-2020 Trainen op het Junior Track in Assen

Vandaag was het vroeg op zodat we rond 9:00 uur in Assen zouden staan om daar mijn eerste keer te gaan rijden op het TT Junior Track.
6:30 uur zijn we vertrokken en kwamen rond 9:05 aan, keurig op tijd.
Na alles te hebben neergezet en mijn motorpak aan te hebben getrokken mochten we voor de eerste sessie de baan op, dat was even wennen.
Deze baan was veel breder dan ik tot nu toe gewend was en ik reed dus eerst maar eens even rustig om de baan te verkennen.

We reden in een groep met Ohvale, NSF en ook wat 2 takt motoren dus de snelheden waren nogal verschillend maar de lol was er niet minder om.
Ik kreeg al snel wat tips van andere rijders dat ik echt de hele baan moest gebruiken om zodoende de racelijnen te rijden zoals ik op smallere banen ook gewend was, daar moest ik echt wel even op letten, wat een ruimte šŸ™‚
Het was ook vooral proberen waar ik in welke versnelling de bocht het beste kon nemen en moest schakelen, al met al een hele ervaring op deze baan.

Aangezien de groepen klein waren werd er besloten om alle 10-12- en 17 inch motoren bij elkaar te laten rijden in sessies van steeds een half uur.
Op dat moment reed er echt van alles rond tussen de 100 en 400cc, een hele speciale ervaring en gelukkig reed ik toen mijn racelijnen alweer zoals het hoort. Ik heb genoten, op het einde van de middag was ik zo moe door alle inspanning, nieuwe ervaringen en de warmte dat ik in mijn laatste sessie onderuit schoof. Gelukkig schoof ik het gras in dus meer dan wat graspollen aan stuur en steps waren er aan mijn motor niet te vinden. Daarbij hebben we het gelaten, op het gemak de boel weer inpakken, nog even wat napraten en toen richting hotel in Vledder. Morgen weer een dag en hier nog wat beeldmateriaal šŸ˜‰

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *