14-8-2021 Race Pitbike Cup in Assen

Vandaag was mijn eerste race in de Pitbike Cup, aangezien ik nog niet met de Pitbike had gereden besloten om deze eerste race in de rookies cup te rijden. We waren mooi op tijd om alles op het gemak klaar te zetten want we waren vrijdagavond al naar het hotel in Assen gereden. Tijd om even met wat mensen bij te praten, gezellig. Mijn Pitbike liep goed, ik was er helemaal klaar voor en had er echt zin in.

Klaar voor de races!

De Qualificaties


Eerst de FP1, dat gaf al bij de eerste ronde een behoorlijk schrikreactie (vooral bij mijn ouders) want ik kwam met veel te hoge snelheid op bocht 1 af waardoor ik er bijna vanaf werd gegooid. Gelukkig hield ik de boel onder controle en kon door met een ervaring rijker. Deze FP1 verder zonder problemen uitgereden met een P4 als resultaat, dat kan beter. In Q1 reed ik al 3 seconden van mijn eerdere rondetijden af met resultaat P3. Na wat overleg besloten om tandwielen te wisselen voor ik Q2 zou gaan rijden. Dit gaf een mooi resultaat, ik reed weer 3 seconden van mijn tijd af waardoor ik een mooie P2 wist neer te zetten. Ik was klaar voor de races en had er zin in.

De Races

Race 1 dan, met een geweldig goede start was ik als eerste weg maar werd in de race toch weer ingehaald, na een hele lange tijd P2 netjes vast kunnen houden kon ik toch P1 weer over pakken. Na 3 ronden reed ik toch weer terug op P2 en werd in de laatste ronde nog ingehaald waardoor het eindresultaat P3 werd, ik baalde wel een beetje maar was zeer blij met dit resultaat.

Een droomstart op mijn Dream Shiver

Race 2, een iets mindere start en ging als tweede de bocht in maar kon deze plaats net niet vasthouden waardoor ik op P3 terechtkwam. Ik had met mijn vader afgesproken dat hij aan zou geven hoe mijn situatie op mijn directe achterligger was als het nodig mocht zijn. Ik reed een stuk relaxter dan in de eerste race (1.08), te relaxt want ik zag mijn vader aangeven dat ik sneller moest. De volgende rondes reed ik 2 seconden sneller (1.06) maar ook dit bleek niet genoeg.

Bij de laatste ronde kreeg ik weer het gebaar om sneller te gaan, deze (1.05) in de laatste ronde bleek genoeg om mijn P3 vast te houden. Ik was superblij, mijn eerste Pitbike race, mijn eerste dag op de Dream Shiver en mijn eerste podiumplaats šŸ™‚

Superblij met mijn P3

Al met al een hele mooie dag, de Dream bevalt mij zeer goed, trekt heerlijk op en bezorgt mij de resultaten waar ik naar op zoek was, een goede keuze dus.
Hier nog een filmpje van deze dag en 28 augustus rijd ik mee in de Open Pitbike Cup te Lelystad, ik heb er nu al zin in šŸ˜‰

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *