15-12-2019 Trainen in Middelburg

Vandaag voor de eerste keer deze winter gaan trainen in Middelburg bij Minibike Zeeland. Het was behoorlijk druk maar met een indeling van 3 groepen en sessies van 10 minuten hadden we meer dan voldoende rijtijd.
Ik begon in de 2e groep maar dit bleek de snelste groep te zijn die normaal in Roosendaal rijd. Veel van de snelle minibikers wilde niet tussen de grotere pantera’s rijden en kozen dus deze groep. Ik heb daar alleen de eerste sessie in gereden en ben toen naar groep 3 overgestapt. Deze groep was minder druk en had een iets lager tempo waardoor ik me beter kon concentreren op deze toch wel lastige baan.

De baan in Middelburg is lastiger omdat er ontzettend veel bochten in zitten en het dus aankomt op het sturen en, daar is hij weer, verzitten.
Na even rustig aan te hebben gedaan kreeg ik de smaak te pakken en ging het tempo omhoog. Mijn bochten werden vloeiender en mijn verzitten ging steeds beter waardoor ik ook steeds dichter bij de banden kwam in de bochten.
Dat ging vrij lang goed tot ik in een bocht met mijn knie de band raakte en, over mijn minibike heen, hard werd neergegooid, die kwam aan! Na daar even te hebben gelegen, en mijn papa me hielp opkrabbelen, weer opgestapt en doorgereden. Bij thuiskomst bleek ik een blauwe bil en een blauwe knie te hebben dus de landing was inderdaad stevig.

Samengevat heb ik een erg leuke dag gehad in Middelburg, veel geleerd omdat ik veel moest verzitten en dat is natuurlijk mijn aandachtspunt. Daarnaast is het gewoon leuk om weer eens een andere baan te rijden waar ik net wat andere dingen moet doen dan in Roosendaal en weer andere coureurs tegenkom. Volgend weekend gaan we het Limburgse land in richting Swalmen. Dit is voor mij weer een nieuwe baan en ik kijk er dan ook erg naar uit om daar te gaan rijden.
Hier nog een paar foto’s uit Middelburg!

Klaar om te starten
Van bocht naar bocht rijden
Dit ging echt lekker šŸ™‚

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *