15-8-2020 Dag 2 Junior Track Assen

Vandaag bijtijds ons bed uit om na een heerlijk ontbijtbuffet in het hotel weer richting Assen te rijden. Vandaag was het een stuk drukker dan gisteren en de groepen waren dus ook beter gevuld. Ook kwam ik weer wat racemaatjes tegen die ik al even niet had gezien, gezellig dus. Vandaag reden we wel gewoon in de groep met 10 en 12 inch wielen omdat er nu genoeg rijders waren in alle groepen. De eerste sessie even rustig aan gedaan om de nieuwe baan layout weer te leren kennen en mijn banden warm te rijden, zover dat nodig was dan want de temperaturen liepen weer lekker op.

Vanaf mijn tweede sessie ging het steeds beter, mijn tempo lag wat hoger dan gisteren en mijn racelijnen kon ik vandaag ook goed aanhouden. Toch merk ik dat ik nog veel heb te leren, mijn snelheid bij het uitkomen van de bocht lag te laag en mijn remwerk voor de bocht mag wel wat later. Dit heeft ook duidelijk te maken met de keuze van versnelling bij het ingaan van de bocht maar dat zijn gewoon aandachtspunten waar ik aan moet werken.

Tijden de derde sessie begon het te regenen maar gelukkig nog niet zo hard dat ik met mijn slicks niet meer kon rijden. Mijn tempo ging lekker, lijnenwerk was goed dus ik had het echt helemaal naar mijn zin. 5 minuten voor het einde van deze sessie was er een valpartij waardoor de rode vlag weg gezwaaid dus iedereen moest terug naar binnen. De sessie was toen wel gedaan want er bleek ook benzine op de baan te liggen wat eerst nog schoongemaakt moest worden.
De regen werd harder en verschillende mensen keken al op buienradar, dat zag er niet goed uit en de rode buien trokken recht over Assen. We zijn toen samen met andere rijders de boel gaan afbreken om langzaam huiswaarts te keren. Al met al heb ik twee hele leuke maar vooral leerzame dagen achter de rug. Ik heb genoten van het rijden op de Junior Track, heb gewerkt aan mijn baanpositie en snelheid en vond het heel gezellig met mijn racemaatjes in de paddock, tot de volgende keer en hier nog wat beelden van deze dag šŸ˜‰

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *