17-08-2019 Vrij rijden in Roosendaal

Vandaag was het vrij rijden in Roosendaal, niet heel druk aan het einde van de vakantie dus ik had er extra veel zin in. Ik merkte echter al na een aantal ronden dat het totaal niet ging zoals ik wilde. De bike wilde niet doen wat ik wilde en andersom, het was duidelijk te merken dat ik al 6 weken niet op de minibike had gezeten vanwege vakantie en Ohvale rijden. Terug de pits in gereden om mijn bandenspanning iets te verlagen en dat hielp alweer wat.
Tijdens de tweede sessie kreeg ik het gevoel weer terug, toen ook race vriendje Joey (nog eentje met die naam) voor mij ging rijden en ik zijn lijnen kon volgen ging het tempo weer omhoog. Blijkbaar had ik mezelf toch overschat want op een moment waar ik blijkbaar de concentratie kwijt was ging ik hard onderuit de banden in. Dit was direct de eerste keer waar mijn bike behoorlijk schade aan zijn kuip op had gelopen en op bepaalde punten zo goed als volledig was doorgescheurd.

Voorzijde, onderzijde en de rechter zijkant op 2 punten gescheurd

Aangezien ik toch direct weer wilde rijden de bike weer gestart en doorgereden maar het wilde gewoon niet meer lukken.
Na nogmaals een keer onderuit te zijn gegaan en twee blauwe knieƫn er aan over had gehouden heb ik besloten om het vrij rijden maar te eindigen.
Ik baalde behoorlijk want dit was me nog niet eerder overkomen en ik snapte niet wat er nu toch aan de hand was. Misschien hadden mijn ouders wel gelijk en had ik beter uitgerust moeten zijn om weer te gaan rijden, het late naar bed gaan in de vakantie is duidelijk niet goed voor de sport.

Gelukkig hebben we via de oom van mijn race vriendje de kuip kunnen laten repareren. Alles zit weer aan elkaar en is gerepareerd en zaterdag de 24e mag ik hem weer in ontvangst nemen.
Dan mag mijn vader hem nog spuiten om weer een beetje netjes rond te rijden en weer terug op mijn bike monteren šŸ˜‰
Ik ben heel erg blij dat er in het minibike racewereldje veel mensen rondlopen die zo behulpzaam zijn en de sport een warm hart toe dragen.
Zonder deze mensen werd het allemaal een stuk lastiger.
Dit is mijn kuip zoals hij er nu na reparatie uitziet.


Daar moeten nog 2 nieuwe gaten worden geboord šŸ™‚

Op naar zaterdag de 31e dan kan ik weer rijden in Roosendaal!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *