17-06-2023 Trainen in Spa Francorchamps tijdens EWC

Vandaag beloofde een mooie dag te worden, een trainingsdag in Spa Francorchamps. Wat dit 2Race event nog leuker maakte was dat het EWC werd verreden op het grote circuit. Dat betekende 24 uur racegeweld om ons heen, weer lekkere muziek op de paddock en een prima sfeer. Het internationale gezelschap bestond weer uit Nederlanders, Belgen, Fransen en Duitsers . Ik had er zin in en was prima uitgeslapen omdat dit een middag/avond event was.

Maar goed, er moest ook nog gereden worden en dat heb ik gedaan ook. Ondanks de hoge temperaturen was het goed te doen als je maar een beetje in de schaduw bleef. We hadden genoeg verkoelende flesjes water bij dus dat ging goed. Op de baan ook, ik zat er eigenlijk al goed bij vanaf de eerste sessie. Tussen de 450’s en zelfs een 701 kon ik mijzelf prima staande houden en een paar mooie inhaalacties uitvoeren. De snelheid zat er goed in, ik kwam harder uit de bochten en remde later af. Hierdoor haalde ik op het rechte stuk nu 109 km/h waar ik voorheen 106 km/h haalde.

Flink het gas er op de bocht uitkomend

Mijn derde sessie ging echt fantastisch, Alles leek gewoon te lukken. Laat remmen, genoeg snelheid in de bocht houden en bijtijds het gas er weer op. De resultaten waren duidelijk te zien omdat ik merkte dat ik meer rijders kon inhalen. Het was gewoon een top dag! Veel bekenden gezien en het was echt een geweldige, gemoedelijke sfeer. Kortom ik heb genoten, heb nog een actiefoto en natuurlijk ook nog een onboard filmpje. Tot de volgende, groetjes Joey šŸ˜‰

Daar gaan we!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *