18-05-2023 Fun Track, Spa Francorchamps

Vandaag weer een mooie dag om te trainen in het prachtige Spa Francorchamps. Dat betekende in ieder geval om 6:00 uur uit de veren zodat we om 7:00 uur konden vertrekken. Het voordeel is wel dat je zo vroeg in de ochtend geen last hebt van files dus na 2 uur en 20 minuten rijden stonden we in Stavelot om precies te zijn.

We zijn er weer klaar voor!

Vandaag ging het eigenlijk maar om 1 ding, meters maken en meer gevoel krijgen met de TM. Daarnaast natuurlijk ook kijken of de tandwielverhoudingen beter klopten nu we een nieuw achtertandwiel hadden geplaatst. Dat laatste was in ieder geval positief, waar ik vorige keer op het rechte stuk nog 98 km/h op de GPS haalde kon ik nu doortrekken tot 105 km/h en daardoor ook later in de remmen. Ik had nog voldoende koppel om vlot de bochten uit te komen al waren de meeste 450cc machines oppermachtig.

Toch een 450cc achter me weten te houden šŸ™‚

Helaas werd de laatste sessie een beetje behelpen omdat in de groep voor ons een crash was geweest met gevolg een oliespoor over een flink stuk van de baan. We konden er wel langs alleen net voor de bocht moest je het spoor kruisen. De sessie was door het gebeuren al korter dan normaal dus dat was wel jammer om zo de dag te beƫindigen. Al met al een hele leuke dag gehad, lekker gereden en kunnen verbeteren, veel bekenden weer eens gezien en enorm gezellig.

Volgende week zijn we er weer en voor nu nog even een stukje van mijn 2e sessie!
Groetjes, Joey šŸ˜‰

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *