19-7-2019 Ohvale GP-0 rijden op het Midland Circuit in Lelystad

Een dag waar ik naar uit had gekeken, rijden met de Ohvale GP-O op het Midland Circuit in Lelystad.Omdat mijn uiteindelijke doel de Yamaha R125 cup is (of de open 125cc klasse) was ik benieuwd of een Ohvale GP-O een goede tussenstap zou zijn dus dat moest geprobeerd worden. Aangezien we rond 16:30 al moesten inschrijven had mijn vader een middag vrij genomen zodat we om 14:30 richting Lelystad konden vertrekken zodat we mooi op tijd aanwezig waren. Mijn eerste sessie was vooral wennen aan deze toch wel zwaardere motor, met zijn 65kg, voorvering, monoshock en 110cc viertakt reed dit toch wel heel anders dan mijn minibike. De 1e sessie verliep rustig en verkennend. Aangezien het op de binnenste ring vrij druk was konden we met de Ohvale op de buitenring rijden wat voor mij een mooie ervaring was, wat een ruimte!De volgende 3 sessies gingen eigenlijk steeds beter, mijn vertrouwen groeide bij iedere sessie en ik kreeg veel tips om mijn bovenlichaam vooral te gebruiken in de bochten wat resulteerde in beter kijkgedrag en hogere bochtensnelheid. Uiteindelijk ging me dat in de laatste sessie goed af.

Volgas met vertrouwen voorbij

Kortom ik heb genoten van deze kennismaking met de Ohvale GP-O en dat gaat zeker nog een vervolg krijgen. Nu de komende winter nog veel meer rijden op de minibike om mezelf nog verder te verbeteren om misschien volgend jaar de overstap te gaan maken, het doel is duidelijk:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *