19-9-2020 TT Junior Track Assen

Vandaag beloofde weer een mooie dag te worden, de weersverwachtingen waren prima en ik had er zin in dus om 5:30 de wekker gezet en vroeg op pad richting Assen. Hoe verder we richting het Noorden reden hoe verder de temperatuur zakte, aangekomen in Assen was het 10 graden, frisjes maar wel met volle bak zon. De spullen klaar gezet en wachten op mijn eerste sessie, de layout was dezelfde als 2 weken geleden na de middag dus daar was ik wel blij mee. De eerste sessie ging lekker maar nog wel rustig aan gedaan om mijn banden warm te rijden.

De volgende sessies ging het tempo omhoog, ik begon steeds beter te rijden en concentreerde mij op mijn aandachtspunt voor deze dag, beter verzitten en meer mijn bovenlichaam gebruiken in de bochten. Dit ging goed en mijn vader vertelde ook dat mijn bochten nu strak waren en niet meer zoals voorheen, dat was goed nieuws maar nog mooier was dat mijn rondetijd tov de week daarvoor was gezakt van 58.7 naar 57.6 sec. Een opsteker voor mij want dat geeft aan dat ik goed bezig was. We hebben ook nog een proefrace gedaan, was even onduidelijk wat de bedoeling was waardoor er een groep vooraan stond en een groep achteraan bij de start. Maakte uiteindelijk weinig uit want alles kroop toch naar elkaar toe na de eerste paar bochten, was leuk om te doen in ieder geval.

We hadden van de zes sessies van deze dag nog twee sessies te gaan en ik zat vol energie en was gemotiveerd om te kijken of ik misschien nog iets sneller kon rijden. Dus weer extra aandacht bij het verzitten, mijn bochten zo strak als mogelijk gereden. Ik merkte zelf dat het goed ging en was erg tevreden met deze sessie, zeker toen ik hoorde dat mijn rondetijd verder was gezakt naar 56.9 sec.
Daarmee heb ik deze super gezellige dag dus zeer tevreden kunnen afsluiten. Het was leuk om iedereen weer te zien, we hebben veel gelachen samen en plezier gehad met een prachtige zonnige dag als extraatje er bovenop.
En natuurlijk zijn er ook deze dag foto’s gemaakt en een filmpje geschoten 😉

Lekker de bocht uit acceleren
Strak door de bocht zoals het moet 🙂

Eén gedachte over “19-9-2020 TT Junior Track Assen”

  1. Geweldig gedaan Joey, ik ben hartstikke trots op je gedrevenheid, passie en doorzettingsvermogen om uiteindelijk je doel te bereiken. Het is fantastisch om je te zien genieten wanneer je van de baan afkomt en je plezier te zien hebben samen met je ‘collega’ coureurs. Samen brengen jullie de motorsport in Nederland tot leven en samen hebben jullie allen het doel voor ogen om door te groeien. Slechts enkele zullen de uiteindelijke MotoGP, WSBK, WSSP of WSSP300 top kunnen bereiken maar ik weet zeker dat jullie allemaal op je eigen niveau gaan bereiken waar jullie nu je zinnen op hebben gezet. Jouw doel om uiteindelijk in een Nederlandse Aprilia RS250SP Ohvale cup te rijden lijkt nu nog ver weg maar als je op deze manier doorgaat is dit gewoon mogelijk. Belangrijkste is om altijd te blijven genieten in welke klasse of cup je ook rijd, voor nu maar ook zeker in de toekomst, succes maatje! 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *