20-6-2020 Ohvale training Midland circuit Lelystad

Vandaag was een toch wel spannende dag al vraag ik me af wie het nu spannender vond, ik of mijn vader en moeder 😉
Na de technische keuring en de briefing konden we ons voorbereiden op een volledige dag van maar liefst 6 sessies georganiseerd door Rap Holland.
De Ohvale 110/160 groep bestond totaal uit 9 rijders dus we hadden de ruimte.
Mijn eerste sessie bestond vooral uit de layout van het circuit verkennen en kijken wanneer ik in welke versnelling moest rijden.
Mijn mederijders waren allemaal jongens die al veel meer ervaring met de Ohvale hebben maar zij hielden over het algemeen keurig rekening met mij. Allemaal coureurs van de Ohvale Cup Holland waar ik hopelijk snel bij kan aansluiten.

Na de eerste sessie ondertussen ook wat extra tips gekregen (dank je Matthew en Tom) waar ik op moest letten bij het Ohvale rijden op het circuit en die tips weer meegenomen in mijn volgende paar sessies, ik merkte dat het allemaal iets soepeler ging al blijft het wegrijden bij de start nog wel een dingetje, dit moet ik echt gaan oefenen.
Wat ik echt heerlijk vind is het comfort en verschil in vermogen vergeleken met mijn minibike, als ik mijn gas opendraai op het rechte stuk gaat het er echt vandoor en hoor ik een heerlijk brul achter me, lekker! 🙂

Bij de laatste 2 sessies veel meegereden met racemaatje Tom Kuil #5 waarmee ik om de beurt afwisselde om voorop te rijden, hij bekeek hoe ik reed en waar ik bochten beter anders kon rijden en wisselde dan met mij af zodat ik achter hem aan kon rijden om het vervolgens in de praktijk te brengen. Dit waren ook weer twee zeer leerzame sessies waardoor ik ook verschil merkte in mijn rijstijl.
Uiteindelijk iets eerder van de baan afgegaan omdat ik toch wel erg moe was en spierpijn in mijn rug had gekregen van deze toch wel lange dag. Het was in ieder geval een hele leuk en vooral gezellige dag waarin ik veel heb geleerd en genoten. Hieronder nog een filmpje en foto’s!
Groetjes, Joey 🙂

En mijn lijnen rijden!
Prachtige motor, zo blij mee!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *