21-5-2022 de Tippe – Staphorst

Vandaag stond race 3 op het programma die ging plaatsvinden in Staphorst. Nu heb ik niet echt een geweldige ervaring daar maar vind het wel een leuke baan. Ook vorige keer ben ik hier gecrasht toen ik van mijn motor werd gereden. Ook in mijn Ohvale tijd heb ik hier de baan aangeveegd dus weer een uitdagende dag. Vroeg uit de veren en richting Staphorst dan maar. Het aantal rijders was vandaag een stuk minder dan normaal en ik bleek ook nog eens de enige rijder te zijn in de Open Klasse. Binnenkomen en de boel heel houden was dus eigenlijk het belangrijkste wat ik moest doen, maar dat werd al een uitdaging op zich.

Joey Racing Wheelie

Na de eerste training kwam ik binnen en liep mijn overloop vol met benzine, carburateur bleef hangen net als vorige keer na mijn crash. Mijn vader kon dus aan de gang en deed dit ook direct met hulp van Pa Bas. Carburateur er af gehaald en opengemaakt en het euvel bleek in de afstelling van de vlotterhoogte te zitten. Opnieuw afgesteld en het spulletje snel weer gemonteerd. Ik kon nog snel een paar rondjes draaien om te testen maar helaas kwam hetzelfde probleem weer terug. Met een paar handjes (en extra kennis) erbij bleek de conclusie hetzelfde. Opnieuw de vlotterhoogte afgesteld maar nu een stuk meer dan mijn vader in eerste instantie durfde te doen. Pa Lokven had vaker met dezelfde carburateur te maken gehad en wist dat de afstelling nog hoger moest.

Joey racing #19 knee down

Uiteindelijk net op tijd klaar voor de kwalificaties. Omdat de groep Pitbikes maar uit 17 man bestond reden we allemaal samen in 1 groep. In de kwalificaties niet te gek gedaan omdat ik toch alleen in mijn klasse reed vandaag. Ik zou dan ook gaan starten vanaf P15. De race ging goed, ik heb lekker kunnen rijden en toch wat gevechtjes aan kunnen gaan met de jongens uit de stock klasse. Resultaat van de dag race 1 P15 en Race 2 P13. Aangezien ik de competitie in de Open Klasse rijd werd ik dus eerste in de ONK Open Pitbike klasse. Toch blij ermee op dit circuit en mijn eerste beker van dit seizoen. Daarnaast sta ik nu ook eerste in het kampioenschap maar het seizoen duurt nog lang šŸ˜‰

Blij met deze eerste van het seizoen

Nog een kort filmpje voordat we gingen starten voor de eerste race.
Op naar race 4 en 5 die gaan plaatsvinden op 11-12 juni in Vledderveen šŸ™‚

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *