23-07-2022 Race 6 in Assen

Vandaag stond alweer Race 6 op het programma en deze keer zijn we afgereisd richting Assen. De avond ervoor al vlak in de buurt in een hotel geslapen dus konden we mooi op tijd naar het circuit. Het weer was prachtig, al een lekker zonnetje erbij dus de regenbanden konden weer in de bus blijven gelukkig. Het was goed bezocht deze keer, veel gastrijders in diverse klassen dus de paddock was lekker gevuld. 10:15 kon ik beginnen aan de eerste training en dat was weer genieten.

Prachtig weer en prima grip

Na mijn twee trainingen afgewerkt te hebben en de lunchpauze ook weer relaxed te hebben gebruikt was het tijd voor de kwalificaties. Q1 en Q2 verliepen goed alleen bleek de transponder niet al mijn rondes te registreren. Waarschijnlijk ben ik daar zelf de oorzaak van geweest omdat ik op het rechte stuk voorover duik waardoor mijn helm boven de barpad komt. Precies daarin heb ik net mijn transponder zitten. Dat is weer een wijze les en zal ik dus niet meer doen wanneer ik onder de tijdregistratie door rijd. Al met al een startplek op de 4e rij P11.

Helm boven mijn transponder

Tijd voor de race dan, ik had een paar proefstarts gedaan en die gingen heel goed dus ik wist wat me te doen stond. Klaar voor race 1 en na de opwarmronde stond ik op scherp. Het rode licht ging uit en ik kwam ontzettend goed weg. De rij voor mij was langzamer waardoor ik een ruim gat kreeg en door kon trekken. Helaas ging het toen helemaal mis, de coureur rechts van mij had niet in de gaten dat ik daar reed en hij kwam naar links met het gevolg dat ik hard onderuit ging. De coureur achter mij kon mij niet meer ontwijken en knalde op mijn motor. Ik vloog met motor voorover en kwam plat op mijn buik en hoofd terecht. Hier het start moment.

Mijn helm werd direct afgekeurd om nog verder te mogen rijden. Daarnaast had ik teveel schade aan mijn motor om Ć¼berhaupt nog verder te kunnen rijden. Na uitgebreid onderzocht te zijn door de EHBO kon ik weer gaan. Teleurgesteld de dag afgesloten met een gehavende knie, gekneusde vinger en spierpijn in mijn rug. Ik was niet de enige die onderuit is gegaan want na mij volgde er helaas nog een paar. Tot de volgende! Joey šŸ˜‰

Die is helaas afgeschreven šŸ™

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *