23-8-2020 Circuit de Landsard in Veldhoven

Vandaag liep om 6:15 de wekker alweer om met een groep 2 takt racers, pitbikes en supermotos mee te rijden op Circuit de Landsard in Veldhoven. We waren dus alweer vroeg op pad om er een leuke ochtend van te gaan maken. De weersvoorspelling zag er voor de ochtend goed uit dus er ging in ieder geval gereden worden. Aangezien de toegangsweg was opgebroken en een omleiding was ingesteld waren we 20 minuten later, beetje jammer.

Het eerste gedeelte van deze ochtend was voor mij rustig aan omdat ik de baan nog moest leren kennen, het was tenslotte mijn eerste keer dat ik op dit circuit reed. Het ging niet lekker, mijn grip liet te wensen over en ik voelde mijn achterkant iedere keer schuiven. Achterin lag wat zand op de baan dus daar was het te verklaren maar op de rest van de baan was mijn grip ook niet optimaal. Uiteindelijk naar binnen gereden om dit tegen mijn vader te zeggen die dacht dat het door mijn rijhouding was maar dit was niet de oorzaak. Mijn vader was even vergeten om mijn banden op spanning te zetten want die had hij gisteren harder gezet zodat hij ze alleen maar moest aflaten op de baan, foutje bedankt šŸ™‚

Nadat de banden op de juiste bandenspanning stonden voelde het geheel een stuk rustiger aan, de grip was duidelijk beter en ik kon eindelijk normaal rijden. De heren, en dame, op hun 2 takt machines gingen even te hard maar toch was dit voor mij een zeer leerzame ochtend. Ik reed weer eens op een andere circuit, ik kon duidelijk aangeven dat er iets niet in orde was met mijn motor en wist daarna het vertrouwen en gevoel weer terug te vinden in mijn Ohvale.
Kortom, dit is zeker voor herhaling vatbaar want juist van deze lastige momenten leer ik veel en dat heb ik nu ook gewoon nodig. Al met al een zeer leuke en leerzame ochtend, en er is ook nog wat materiaal geschoten šŸ˜‰

En de bocht doorkijken
Gas er op en door!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *