26-03-2022 Voorjaarstraining in Vledderveen

Vandaag hadden we de voorjaarstraining in Vledderveen waar ik al lang naar had uitgekeken. Helaas was ik 4 dagen ziek geweest met griep en daardoor nog niet helemaal fit maar deze dag overslaan zag ik niet zitten. Op vrijdagavond dus naar het hotel gereden in Assen gezien de afstand naar Vledderveen. Zaterdagochtend vroeg uit de veren en na het ontbijt op naar het circuit.

Aangezien dit de officiële eerste dag was van het nieuwe seizoen en van The Race Factory als organisator werd het voor iedereen ook een leerzame dag. Ik was er klaar voor en was heel benieuwd hoe mijn motor zou presteren met de nieuwe Mikuni carburateur.

Klaar voor seizoen 2022!

De eerste sessie begon ik rustig want na 4 maanden niet te hebben gereden was het even wennen. Ook mijn nieuwe Dainese pak was nog niet geheel soepel dus beweging was hard nodig. Na een aantal rondes te hebben gereden ging het gas er weer terug op. De motor loopt echt fantastisch en ik voelde het verschil in trekkracht met de nieuwe carburateur. We reden in een A en B groep waarvan uiteindelijk de snelste 15 in een race zouden starten aan het einde van de dag.

Klaar voor de race

De sessies volgde elkaar op en tijdens de kwalificaties gingen we er eens goed voor zitten. Het gevolg was dat mijn maatje Albert en ikzelf ons verrassend kwalificeerde bij de snelste 15, die hadden we niet zien aankomen. Ik had wel veel last van spierpijn en vermoeidheid wat toch aangaf dat ik nog niet helemaal fit was. Tijdens de race konden we redelijk meekomen maar het tempo lag hoog. Aangezien de tijdsregistratie nog niet helemaal op orde was bleef een officiële uitslag uit maar gezien de rondetijden vermoed ik 13e of 14e te zijn geworden.

Al met al een zeer geslaagde dag met gelukkig mooi weer en veel gezelligheid. We zijn klaar voor het ONK Open Pibike 2022 en kijken uit naar de eerste race op 16 april in Staphorst. The Race Factory heeft zijn organisatie zeer goed op poten gezet en alles afgelopen weekend kunnen testen.
Iedereen heeft er op gewacht en iedereen is er klaar voor, zin in! 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *