26-6-2021 Motorcross training in Overloon

Vandaag stond er weer eens heel iets anders op het programma, motorcross training in Overloon. Georganiseerd door de Duitse MX Schule onder de bezielende leiding van Jürgen Küppers. Dat was een goed advies van de MON. Een andere tak van motorsport die ik ook graag eens wilde proberen, er is immers meer dan racen alleen. Zaterdagochtend afgereisd richting MSV Overloon om te beginnen met een eerst kennismakings-MX training. De beschikbaar gestelde motor was een KTM 85cc 2-takt met ongeveer 28pk, dat was even iets anders dan mijn Ohvale.

Ik ben er klaar voor 🙂

Zoals verwacht was deze training een rustige training omdat iedereen voor het eerst een crossmotor onder zich had. Eerst rustig proberen om vervolgens de eerst instructies te krijgen, staan op de rechte stukken en zitten in de bochten. Dit was best pittig omdat je de motor op het losse zand alle kanten op voelt gaan. Daarnaast heeft de 2-takt motor een veel feller verloop bij gas geven en moet steeds op toeren blijven, zeker bij een start.

joey racing mx training

De eerste training duurde 1,5 uur non-stop en met de warme temperaturen was het zweten als een gek. In overleg met Jürgen besloten om de jonge garde niet de gevorderde training er achteraan te laten doen. Deze training zou nog eens 3 uur duren en dat was een beetje teveel van het goede. Ik vond het een leuke middag, heb weer wat andere dingen geleerd maar voel mij beter thuis op asfalt dan in het losse zand. De kans dat ik nog eens opduik in een MX wedstrijd schat ik dan ook klein in. 😉
Natuurlijk de eerste MX stapjes nog even gefilmd en een foto van onze groep!

Moe maar voldaan 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *