27-3-2021 RAP voorjaarstraining in Vledderveen

Vandaag was de start van de Ohvale Cup Holland 2021 met een voorjaarstraining op het circuit in Vledderveen. Ja dat was best ver van ons bed, het verste circuit voor ons om te rijden dit seizoen en we hebben er ook nog eens drie races…….
Mijn vader had voor vrijdagavond een hotelkamer gereserveerd in Zwolle zodat we op zaterdagochtend maar 1 uur en 20 minuten hoefden te rijden.
Het weer was niet best en het zou alleen maar slechter worden kwamen we in de loop van de dag achter.
De tent kregen we al niet opgezet vanwege de harde wind, we dachten dat de pennen goed vast in de grond zaten maar een keiharde windstoot rukte de boel alweer los. De tent verdween in de bus en is er ook niet meer uitgekomen.
Joey Racing #19

Voor de eerste sessie gereden kon worden regende het al dus dat was direct starten op regenbanden. De baan was nog niet helemaal nat dus er werd hier en daar wel getwijfeld, toch slicks of niet, uiteindelijk stond iedereen op regenbanden. Het was voor mij echt een verkenning van de baan omdat ik hier nog nooit eerder had gereden. De baan op zich vond ik wel leuk maar de paddock was een modderboel, zand vermengd met grind en dat was het, niet echt fijn met dat weer. De tweede sessie ging lekker, de baan begon een beetje vertrouwder aan te voelen al was het toch voorzichtig aan doen, deze natte baan is op veel plaatsen echt glad vanwege het vele rubber wat de karts achterlaten.


Joey Racing #19 P6


Mijn knee sliders zijn van hout maar het afgesleten gedeelte was nu zwart van het rubber, zo heb ik het nog niet eerder gezien. Tijdens de pauze kregen we naast regen ook nog hagel en weer harde windstoten, met een temperatuur van 6 graden werd het genieten met kleine letters. Aangezien mijn regenbanden er nog onder zaten, en anderen al slicks hadden gelegd, kon ik toch naar buiten op wederom een natte baan om startoefeningen te doen, die gingen me goed af. Helaas ben ik tijdens deze sessie twee keer onderuit gegaan en moest mijn vader in de bus mijn clipon en voetsteun weer rechtzetten.

Ik had last van mijn heup en bil en we zagen dat mijn achterste regenband zijn beste tijd wel had gehad. Achterwiel verwijderd en maar direct een nieuwe regenband laten leggen, is dat in ieder geval weer in orde mochten we nog meer regen tijdens dit seizoen krijgen. We zijn toen maar gaan opruimen en gaan rijden omdat we tussendoor ook nog zouden stoppen om te eten en op tijd in Roosendaal moesten zijn ivm de avondklok. De terugreis was iets sneller maar nog steeds 3 uur en 10 minuten!!! En nu de foto’s nog en een kort filmpje šŸ˜‰

Goede hoop op een opdrogende baan maar met nieuwe buien in aantocht.
Schuilen tijdens een stevige bui regen šŸ™

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *