28-8-2021 Race 4 NK Pitbike Open in Lelystad

Vandaag werd alweer de 4e race van het seizoen gereden. Na mijn debuut in de Pitbike klasse als rookie in Assen zou ik vandaag debuteren in de Pitbike Open klasse. Dit is de klasse waarin ik uiteindelijk ook wilde rijden maar omdat deze klasse nog te klein is racen we mee met de YCF Pitbike Cup. Ik had er zin in, het Midland circuit is wel een van mijn favoriete circuits. Het weer was wel een dingetje omdat we niet zeker wisten of we het droog zouden gaan houden. Regenbanden stonden in de bus dus als het nodig zou zijn konden we door.

Ivm een crash van iemand in de trainingen (gelukkig alleen een hersenschudding opgelopen) verviel onze eerste kwalificatie die we maar 5 minuten konden rijden. Daardoor telde de tweede kwalificatie alleen mee waardoor ik zou gaan starten van een dertiende plaats. ondertussen werd de layout nog iets gewijzigd waardoor we een lange snelle bocht kregen. Ik vond het allemaal prima, ik wilde gewoon racen. We stonden al klaar om te starten aan onze eerste race maar moesten nog even geduld hebben.

Nog even geduld 😉

Uiteindelijk mochten we dan van start voor race 1. Dit was wel mooi want de pitbike klasse is een grote groep. Start was vanaf de 13e plaats maar tijdens de race heb ik mezelf toch wat plaatsen naar voren weten te rijden om uiteindelijk te eindigen op de 10e plaats overall en 2e in de Pitbike Open klasse. Ook had ik 3 seconden van mijn kwalificatietijd afgereden.

Afremmend uit de lange snelle bocht

Race 2 had ik een goede start, ik was snel weg en kon mijn 10e plaats goed vasthouden. Hoewel ik had gezegd iets rustiger aan te doen reed ik nog een seconde van mijn tijd af. Weer kwam ik als 10e over de finish wat resulteerde in weer een 2e plaats in de Pitbike Open klasse.

Trots op mijn 2e plaats 😀

Kortom een geslaagde dag op het Midland circuit in Lelystad. Ik heb genoten van de races en de gezelligheid op de paddock. Na afloop nog met een groepje gaan eten bij Mc Donalds en toen de rit naar huis. RAP Holland, YCF Nederland en de MON bedankt voor de organisatie en natuurlijk ook alle vrijwilligers. Filmpjes 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *