3-10-2020 Midland Circuit Lelystad, RAP Holland

Vandaag beloofde een leuke dag te worden want de laatste race van Ohvale Cup Holland werd verreden bij de RAP en er werd ook een opstaprace georganiseerd voor toekomstige Ohvale Cup rijders waar ik dus ook in mee kon rijden.
De weersvoorspelling zag er niet al te best uit want er werd regen voorspeld dus ook de set regenbanden meegenomen. Ivm strenge coronamaatregelen mocht er maar 1 begeleider per coureur mee dus ben ik alleen met mijn vader gegaan.
Bij aankomst eerst naar de technische keuring en toen was het wachten op de eerste trainingssessie. Deze zou gevolgd gaan worden door de 1e en daarna een 2e kwalificatie waarna de twee races verreden zouden gaan worden.

Mijn eerste sessie verliep rustig, het was nog droog maar fris dus de banden moest ik eerst goed warm rijden voor ik wat meer gas durfde te geven, was een prima trainingssessie die ik vooral rustig heb verreden. Net voor de 1e kwalificatie begon het flink te regenen dus de andere wielen moesten er in waar de regenbanden op lagen. Dat was stress bij mijn vader want dat was de eerste keer bij de Ohvale en ging niet zo makkelijk als gehoopt. Toen het achterwiel was gewisseld zagen we al dat we het niet gingen redden dus maar op het gemak het voorwiel ook verwisseld om klaar te zijn voor de 2e kwalificatie. Dit werd mijn eerste regensessie op de Ohvale en dat viel me eigenlijk 100% mee. Ik vond de grip fantastisch en reed veel harder dan op mijn slicks, te hard bleek achteraf. Mijn vader zag het al aankomen omdat mijn snelheid wel erg hoog lag en ik de achterste rijders al begon in te halen. Hij had gelijk en ik ging dan ook behoorlijk hard onderuit.

Gelukkig was er medische hulp ter plaatse (top geregeld allemaal RAP Holland) die me eerst hebben ondervraagd of ik wist waar ik was en welke dag het was enz. omdat mijn hoofd ook een klap had gehad, dit was aan mijn helm te zien. Gelukkig was dat allemaal goed maar mijn handpalm en pols begonnen dik en pijnlijk te worden. Daar is een ice-pack opgegaan en in principe mocht ik rijden als dat nog wilde lukken. Helaas lukte dat niet meer, ik kon geen gas geven en remmen werd helemaal een probleem. Teleurgesteld alles maar ingepakt en richting Roosendaal gereden om daar naar de huisartsenpost te gaan. Doorgestuurd naar de spoedhulp voor rƶntgenfoto’s maar er waren gelukkig geen breuken te zien. Als ik maandag nog last heb zullen er weer foto’s gemaakt worden omdat de zwelling een mogelijk breukje zou kunnen verbergen.

Kortom, ondanks het teleurstellende einde heb ik wel genoten van deze dag, het was een leuke maar vooral leerzame dag. Ik heb geleerd dat ik heel ver en hard kan gaan in de regen maar nog wel mijn limiet moet leren kennen. Ik hoop dat ik die nu weet want volgend seizoen rijd ik zelf mee in de Ohvale Cup Holland šŸ™‚
En mijn vader heeft geleerd dat zijn wielenwissel snelheid nog een heel stuk sneller zal moeten worden wil ik tijdens een race niet binnen blijven staan. Voor allebei een leerzame dag dus, en nu nog een filmpje en foto’s šŸ™‚

Klaar voor de start
Strakke bocht rijden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *