3-4-2021 Wedstrijdtraining Midland circuit Lelystad

Vandaag stond er een wedstrijdtraining op het programma ipv de eerste race van dit seizoen. Ivm de corona maatregelen mogen er nog geen wedstrijden worden georganiseerd dus is dit een trainingsdag geworden, ook leuk natuurlijk. Om 6:30 ons bedje weer uit en om 7:15 vertrokken naar Lelystad waar de paddock al aardig vol stond bij aankomst om 9:00 uur. Mijn vader is naar de technische keuring gegaan terwijl ik me op mijn gemak kon omkleden.
Daarna weer direct door richting de briefing van deze ochtend.

Allemaal keurig luisteren tijdens de briefing šŸ™‚

Mijn eerste sessie verliep niet goed, de layout van de baan lag me niet erg en ik kon daardoor niet lekker meekomen. Veel linkerbochten waar ik gewoon niet lekker doorheen kwam. Na een peptalk van mijn vader de volgende sessie er goed voor gaan zitten om toch deze layout mezelf te maken, het ging al beter. Vervolgens zijn we twee kwalificatie sessies gaan doen. De eerste verliep redelijk al zette ik een P14 neer maar de laatste miste ik een bocht omdat ik mis schakelde, dit resulteerde in een P16 waar ik absoluut niet tevreden mee was.

Joey Racing #19

De laatste twee sessies werden als oefenraces gereden met de startpositie komende vanuit de kwalificatie sessie. Ik stond dus op de laatste rij wat natuurlijk geen geweldig startpositie is. Maar een race is een race of je hem nu voor, midden of achterin het veld rijd, je racet toch tegen een groepje mede coureurs in het veld waar je rijd. De eerste race verliep vrij saai omdat we al gauw met twee man achter elkaar reden in een lege ruimte en niet veel meer konden doen, resultaat P15.

De tweede race stond ik er beter voor, van achter uit kon ik wat plaatsen winnen waardoor ik op P13 was aangekomen en ik op jacht was naar mijn voorganger. Ik wist dat ik hem in een scherpe rechtse bocht kon inhalen en was half op weg tijdens deze manoeuvre toen ik op precies dezelfde plaats dezelfde fout maakte als in de kwalificatiesessies. Hierdoor miste ik de bocht en schoot door. Ik wist meteen dat dit einde race betekende en ik op P16 zou eindigen. Ik heb hem nog wel uitgereden omdat het toch een training is maar ik was zwaar teleurgesteld.

Al met al een dag met gemende gevoelens en emoties, wel lekker gereden maar niet het resultaat kunnen boeken wat ik had gewild. Gelukkig was het nog geen officiĆ«le racedag dus alle kansen liggen nog open wanneer we echt mogen racen. En nu nog wat media materiaal natuurlijk šŸ˜‰

Op jacht naar P14 šŸ˜‰
En zo gaat dat met een racestart!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *