31-07-2022 Race 7, Midland Circuit Lelystad

Vandaag was alweer de 7e race van dit seizoen. Mijn motor is nog niet gereed ivm onderdelen die in bestelling zijn. Hoewel ik nog veel last had van mijn knie door de crash van vorige week wilde ik toch rijden. Ik miste nogal wat punten dit seizoen en wilde niet nog meer punten laten liggen. Plan van aanpak was rijden met een gehuurde YCF en doorbijten maar. Ik had verband rond mijn knie gedaan en paracetamol genomen gedurende de dag om te kunnen rijden. Afgesproken dat ik rustig aan zou doen ook omdat dit een onbekende motor voor mij was.

De gehuurde YCF voor deze dag

Tijdens de trainingen eerst de motor maar ontdekken. Hoewel dit ook een pitbike was bleek hij toch wel heel anders te rijden dan mijn Dream Shiver. Tijdens de trainingen ook niet de volledige sessies gereden om de belasting voor mijn knie zo kort mogelijk te houden. Hetzelfde tijdens de kwalificaties gedaan, een aantal rondes gereden om een zo snel mogelijk tijd neer te zetten en van de baan af. Het was niet druk genoeg om 2 groepen te rijden dus reden snel en minder snel in dezelfde groep. Uiteindelijk P14 op een een-na-laatste startrij. Ik was er tevreden mee omdat in de open klasse dit een P3 zou betekenen.

Tijdens de eerste race heb ik me niet tussen de rijders in gezet na de ervaring van vorige week. Netjes achteraan aangesloten en meerijden maar. Echter gedurende de race sprong de versnelling terug van 4 naar 3 wat ik raar vond maar rustig aan doorgereden. Er werd meerdere malen geel gevlagd waardoor er rustig werd gereden en ik er geen last van had.

Tijdens race 2 werd het een hachelijke situatie omdat ik steeds meer problemen kreeg met de versnellingsbak. Iedere keer sprong hij terug uit zijn 4e naar zijn 3e versnelling. Ik ging daardoor vol in zijn motorrem wat niet echt handig is gedurende een race en zelfs onveilig kan worden.
Ik ben toen zoveel als mogelijk van de ideale lijn afgegaan om de snellere rijders voorbij te laten. Gedurende de race continue in gevecht geweest met de versnellingsbak met veel ongemak in mijn knie. Ik kwam daardoor als laatste over de finish maar was blij dat ik het gehaald had. Aangezien het ivm vakantietijd niet druk was kon ik hierdoor toch 2x een P3 bijschrijven in de Open Klasse wat me toch weer 32 punten heeft opgeleverd in het kampioenschap.

Moe, pijn maar voldaan 🙂

Nu is de vakantie begonnen en staan er geen races gepland. September zou eigenlijk de volgende zijn maar die word vermoedelijk geschrapt. Dat betekend dat de laatste race van seizoen 2022 gereden gaat worden op 8 oktober in Emmen. Fijne vakantie allemaal en tot dan 😉

Joey 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *