4-1-2020 Eerste training in het nieuwe jaar in Roosendaal

Vandaag stond de eerste training van 2020 op het programma georganiseerd door de Stichting Pocketbike Promotion in Roosendaal.
Het beloofde een spannende dag te worden want na mijn laatste training in Swalmen is de restrictie in mijn uitlaat vergroot. Dit zou het probleem in vermogen bij het optrekken vanuit een bocht moeten verhelpen.
Het was lekker druk en vanwege een groepje beginners en een nieuwe opstapper waren we genoodzaakt in 4 groepen te rijden. Dit bleek uiteindelijk geen probleem en we kwamen allemaal aan voldoende rijtijd.

Mijn eerste sessie stond ik klaar en besloot het echt even rustig aan te doen omdat ik geen idee had wat ik moest gaan verwachten met de aanpassing. Daarnaast moesten de banden toch eerst worden warm gereden dus kon ik even wennen. Het verliep allemaal gewoon net als anders, rustig in de bochten en langzaam aan steeds een beetje meer gas. Na mijn tweede ronde waren de bandjes op temperatuur en kon het gas er op, toen merkte ik het verschil dat hij veel feller optrok maar de verrassing moest nog gaan komen. Bij het ingaan van de laatste bocht voor het rechte stuk was ik er helemaal klaar voor, in de bocht op de apex rustig gas geven en de bocht uitkomend draaide ik mijn gas helemaal open, gevolg een onverwachte wheelie waar ik helemaal niet op was voorbereid en de boel gelukkig nog net kon opvangen (op een schaafwond op mijn scheen na dan).

Dat was een beetje meer vermogen dan ik had verwacht en ook mijn papa stond te kijken alsof hij water zag branden šŸ™‚
Ik wist in ieder geval waar ik aan toe was en heb de volgende sessies rustig aan gedaan om te wennen aan mijn anders gedragende minibike.
Uiteindelijk draaide ik weer vertrouwd mijn rondjes en op het rechte stuk was het nu echt genieten, wat trekt dat lekker door!
Nu moet ik alleen weer mijn bochtenwerk aanpakken want ik zal op de apex mijn gas er op moeten zetten, ook nu ik meer vermogen heb.
Het was in ieder geval een hele leuke dag, weer een stap gemaakt en volop genoten samen met mijn racemaatjes.
Hier nog een kort filmpje en foto’s.

Aankomend vanaf het rechte stuk
Aansnijden van de bocht
Lekker šŸ˜‰

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *