5-12-2020 Trainen Midland circuit Lelystad

Vandaag beloofde weer een leuke dag te worden want we hadden dankzij Bert Deroue nog een trainingsdag in Lelystad op de agenda . Het was geen extreem vroege training dus we hoefden pas om 8:30 uur te vertrekken richting Lelystad. Het was koud in de ochtend en de temperatuurmeter in de bus gaf slechts 2 graden aan. Met de strooiwagen voor ons hobbelde we op ons gemak richting het Midland circuit in Lelystad dat volledig onder de zon en een strakblauwe hemel klaar lag om bereden te gaan worden, ik had er zin in.
We reden in 3 groepen vandaag, minibikes, 125cc klasse en een groep met Ohvale, Mini GP’s (en een YCF!) en twee Thundervolts er in.

Mijn eerste sessie verliep lastig, het was alweer 6 weken geleden dat ik op de Ohvale had gereden dus moest er echt weer inkomen. Daarnaast was ik de laatste keer in Lelystad natuurlijk flink gecrasht en dat speelde ook nog in mijn koppie. Gelukkig was dit vanaf de tweede sessie alweer snel verdwenen en kreeg ik de smaak weer te pakken. De bandenwarmers moesten hun werk wel doen want met 4 graden Celsius was warm rijden van de banden niet te doen. Voordeel was wel dat ik lekker kon doorrijden met die warme bandjes vanaf de eerste ronde.

Het ging verder prima, heb heerlijk gereden alleen tijdens mijn derde sessie ging ik op hoge snelheid over de curps waardoor mijn motor alle kanten uit sloeg. Dat was even schrikken maar gelukkig er wel op blijven zitten al sloeg mijn hart even op dubbele snelheid. Wat ook nog leuk was vandaag is dat ik even op een 150cc YCF heb gezeten (erg leuk) en met de Thundervolt van Bert Deroue heb gereden. Wat een geweldige ervaring was dat, een elektrische pitbike die van 0-90 km/h slechts 40 meter nodig heeft en dat zonder motorgeluid, een hele aparte gewaarwording en zelfs mijn vader heeft er nog op gereden die ook erg enthousiast was.

Kortom het was genieten vandaag, een hele leuke club mensen bij elkaar, een prachtige dag en heerlijk gereden. Nu even wachten tot maart wanneer het nieuwe seizoen zal gaan beginnen, ik heb er zin in en ben er klaar voor. En nu nog de foto’s en een filmpje natuurlijk šŸ˜‰

Bandenwarmers stomen de bandjes op temperatuur
De geweldig uitdagende Thundervolt
Nog 1x losgaan op het circuit in 2020!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *