5-6-2021 Trainingsdag de Tippe, Staphorst

Vandaag stond er een leuke trainingsdag gepland op de Tippe in Staphorst. Ik had er zin in maar had de dag ervoor op school een gekneusde vinger opgelopen dus moest even kijken hoe dat ging. Nu de coronamaatregelen waren versoepeld mocht ook mijn moeder weer eens mee want die had mij sinds vorig jaar al niet meer zien rijden. Kortom een leuke trainingsdag in het vooruitzicht en na ruim 2 uur rijden waren we in Staphorst. Was een erg leuke baan en er waren weer heel wat racemaatjes aanwezig. Ik was er helemaal klaar voor.

Zoals altijd was de eerste sessie nog rustig aan zodat ik de baan kon verkennen. Het is geen echt circuit maar een evenemententerrein waar dmv banden en lint een groot stuk van de baan word gelegd. De layout van de baan is dus volledig na inzicht van degene die hem heeft uitgezet. Ik vond het een erg leuke baan, veel bochtenwerk maar ook een recht stuk waar het gas even open kon. Wat ook leuk was voor ons waren de dagjesmensen die stopten om ons bezig te zien op de Tippe.


Helaas ging het in de derde sessie mis, ik dacht nog iemand buitenom te kunnen inhalen maar helaas ging het deze keer net niet en ging ik schuin over mijn motor heen tegen het asfalt aan. Mijn motor kreeg ik rechts in mijn ribben met gevolg een pijnlijke ribbenkast. Gelukkig bracht een koelelement uit de koelbox verlichting waardoor ik ook de vierde sessie gewoon mee kon doen. Ik merkte wel tegen het einde dat ik meer last kreeg, vooral bij het remmen voor een bocht.

Kortom ik heb genoten van deze leuke dag in Staphorst. Ook de weergoden waren ons goedgezind want ondanks de verwachting in hebben we het droog gehouden. Bert Deroue en alle vrijwilligers weer bedankt voor de organisatie en alle hand en spandiensten. Zonder jullie waren we nergens!
En natuurlijk nog een filmpje van deze leuke dag, groetjes Joey šŸ˜‰

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *