5-9-2020 Assen Junior Track, vrije training

Vandaag was het weer om 5:30 uur ons bedje uit want er stond een training op het junior track in Assen op het programma. Dit zijn van die dagen dat je beseft dat in het zuiden wonen niet handig is als je aan motorracen doet 😉
We waren in ieder geval mooi op tijd op weg en kwamen rond 9:05 uur aan in Assen waar een opdrogende baan lag te wachten. We hadden gezien dat er net voor de middag nog regen werd verwacht dus de regenbanden ook maar meegenomen.
Bij het bekijken van de layout zag ik dat er een lastige hairpin was opgenomen voor vandaag, dit ging mij nog heel wat problemen opleveren.

Tijdens de eerste 2 sessies ging ik dan ook tweemaal de mist in en schoot de bocht door bij deze hairpin met gevolg dat ik op het gras onderuit ging. De eerste keer was vervelend maar de tweede keer was ik boos op mezelf. Daarna ging het rijden van de hairpin wel goed, tenminste totdat ik op een gegeven moment te hard aankwam en mezelf onderuit remde omdat ik dacht dat ik het nog wel kon halen, niet dus. De derde sessie zijn we niet gaan rijden omdat er een flinke hoosbui naar beneden kwam. We zagen dat het daarna in de middag weer droog zou blijven dus bij de vierde sessie de baan weer op. Overigens was het niet allemaal kommer en kwel want de rest van het rijden ging lekker, al merkte mijn vader wel dat mijn vertrouwen te wensen overliet na deze derde val.

In de middag was de layout gewijzigd en was de lastige hairpin verdwenen, ik was dus niet de enige die er problemen mee had want er zijn nog wat andere rijders doorgeschoten of onderuit gegaan. Maar dit was wel het leermoment van de dag. De nieuwe layout beviel prima, mijn vertrouwen kwam terug en ik begon eindelijk mijn ritme weer terug te vinden. De 5e en tevens laatste sessie was de beste van deze dag, ik reed lekker en zat weer vertrouwd op mijn Ohvale, mijn tempo ging omhoog en op de rechte stukken durfde ik eindelijk mijn gas weer volledig open te trekken. Ik sloot dus deze laatste sessie met een glimlach af. Het was een leuke maar vooral leerzame dag vandaag, ik ben er wel met regelmaat vanaf gevlogen maar op graspollen en wat blauwe plekken na gelukkig geen grote schades aan mijzelf en mijn Ohvale. Ik weet nu hoe ik een hairpin moet rijden maar een favoriet is het voorlopig nog niet van mij. En nu nog wat foto’s en een kort filmpje 🙂

Terug vertrouwen opbouwen 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *