7-3-2020 Minibike training wederom in Roosendaal

Vandaag beloofde weer een uitgebreide training te worden in het Roosendaalse onder de bezielende leiding van de Stichting Pocketbike Promotion. Indeling bestond weer uit 3 groepen waar ik werd ingedeeld in de middelste groep. Na een sessie warm rijden en er weer even in te komen werden de trainingsplannen bekend gemaakt. Slalom rijden, cirkel draaien om een persoon en een start stop simulatie.

De slalom ging me goed af, rustig rijden en beheerst met het gas om gaan bracht me iedere keer zonder problemen door de slalom. Op naar de volgende oefening, cirkel draaien om een persoon, rustig en beheerst blijven rijden en goed kijken waar je naartoe gaat, ook deze oefening ging me weer goed af. Beide oefeningen werden een aantal keer herhaald natuurlijk. Tussendoor even lekker rijden tot we weer aankwamen bij de volgende oefening.

In een pauze kwam 1 van mijn racemaatjes vragen of ik niet in de snelste groep wilde rijden samen de wedstrijdrijders, dat zag ik wel zitten.
Mijn papa stuurde ons met deze vraag door naar de mensen die de training begeleiden omdat zij er meer kijk op hadden. Dus op naar de begeleiders gelopen en daar de vraag neergelegd, en gelukkig was het geen probleem.
De laatste oefening was de start stop simulatie, erg leuk, met zijn tweetjes naast elkaar, starten en 15 meter verder vol in de remmen. Na de top ochtend vorige week had ik ook nu weer erg veel zin om mij vol te moeten inzetten.

Tot slot hadden we ook nog een sessie om lekker te rijden en daar had ik echt zin in, tussen mijn snelle maatjes kon ik mijn tempo behoorlijk omhoog brengen en goed meekomen. Het ging zelfs zo goed dat ik lange tijd voorop reed met een mooi treintje achter me aan. Achteraf kreeg ik complimenten voor het nette rijden van mijn lijnen waardoor ik het zeer lastig maakte voor de anderen om mij in te halen. Ik genoot van de snelheid en de progressie die ik de afgelopen weken door maak, ineens gebeurd er weer iets waar ik helemaal niet bewust mee bezig was. Papa vind het prachtig maar mama kijkt liever de ander kant op nu. Het was weer een gezellige en vooral leerzame dag, nu eens kijken wanneer we ergens buiten kunnen gaan rijden šŸ˜‰
FILMPJE:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *