7-7-2020 Start training Ohvale

Vandaag even een heel andere training dan normaal, we gaan starten!
Aangezien ik bij mijn eerste dag op het circuit het toch wel erg lastig vond om weg te rijden bij de start was het tijd om dit eens te oefenen.
Het valt niet mee als je een minibike gewend bent met een automatische koppeling het nu allemaal zelf te doen. Schakelen was niet echt een probleem maar het op laten komen van de koppeling en dan ook nog fatsoenlijk wegrijden was toch wel iets wat ik lastig vond.

Hoe dan ook vanmiddag vol goede moed toch nog maar een keer de parkeerplaats opgezocht, zal vrijdag toch iets beter moeten wegkomen.
Nadat mijn vader stap voor stap had uitgelegd hoe de combinatie van koppeling op laten komen en gas geven voor het beste resultaat zorgt zijn we begonnen.
De eerste paar keer ging het nog wat onzeker en duurde het nogal even voor ik wegreed. Nadat mijn vader nogmaals toe had gelicht dat ik meer gas kon geven en mijn koppeling sneller op moest laten komen begon ik het door te krijgen.

Ik was steeds bang dat ik mijn motor stil liet vallen maar bij voldoende gas geven is dat dus niet het geval, vanaf dat moment ging het beter en beter.
Ook nog even gestart met mijn gas een stuk open en dan de koppeling op laten komen zoals bij een wedstrijd word gestart, dit ging ook best goed.
Hoewel ik nog niet als een pijl ervandoor schiet ben ik heel blij met de gemaakte stappen vandaag. Ik rijd eindelijk normaal weg zonder erbij te steppen en kan dus met een gerust hart vrijdag het circuit weer op, kijken of dan alles ook weer zo lekker zal gaan. Duimen voor droog weer, filmpje šŸ˜‰

En weg zijn we!
Mooie dag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *