7-8-2021 Overstap naar Open Pitbike Cup

Ik ben superblij om bekend te kunnen maken dat ik de rest van het seizoen zal rijden in de Open Pitbike Cup bij RAP Holland. Deze cup is mede opgezet door YCF Nederland en is een klasse tm 165cc.
De Pitbike waarmee ik ga deelnemen is een Dream Shiver met een ZS 155cc GPX blok.

Het hing al even in de lucht en ik was al aan het oriënteren wat er zoal in de motorsport aan mogelijkheden waren. Motorcross vond ik leuk, vooral de zithouding, maar mijn voorkeur ging toch uit om te blijven racen.
Tijdens de vorige Ohvale race in Vledderveen mocht ik toen van Bertus Folkertsma (eigenaar YCF Nederland) proefrijden op een YCF Pitbike 160cc. Dit is mij toen zo goed bevallen dat ik besloot om dan maar direct de overstap te maken.

De afgelopen drie weken hebben we (vooral mijn vader) hard gewerkt om de Pitbike helemaal naar wens te krijgen waarbij we ook de volledige bestickering hebben aangepakt. Nog steeds zijn er onderdelen onderweg uit Italië en Spanje maar die hopen we deze week binnen te krijgen zodat ik 14 augustus mijn eerste race kan meerijden in de Open Pitbike Cup.

Het zal zeker nog wennen zijn in het begin en we zullen best nog wel wat zaken moeten aanpassen/afstellen. Ik kan in ieder geval niet wachten tot 14 augustus om in Assen dan eindelijk de eerste echte meters op het circuit te gaan maken. Ook zijn we dankbaar voor de tips en onderdelen van Bert Deroue en Roberto Costantin, geweldig heren bedankt! Ik heb er zin in 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *