Mijn TM SMX 250FI

In 2023 is de SMX 250 FI van TM Racing aangeschaft, een 250cc motor met injectie.
Dit is ook weer een 4-takt motor met 5 versnellingen en 39,8 pk, een behoorlijk vermogen voor een motor die om en nabij de 100 kg weegt. Erg fijn is ook de hydraulische koppeling.

Mijn TM heeft verder aangepaste vering aan de voorzijde van Ohlins en ook de mono-shock veer aan de achterzijde is van Ohlins. Verder is het remsysteem zwaarder uitgevoerd met een remsysteem van Brembo. De nieuwe Supermoto velgen zijn van Excel.

TM Racing is ontstaan, en bevindt zich nog steeds, in Pesaro – Italië sinds 1976.
Opgericht door de twee vrienden Claudio Flenghi en Francesco Battistelli (of liever “Mr Engine” en “Mr Frame”). De naam TM is afkomstig van de eerste initialen van hun beide zonen: Thomas en Mirko.

De filosofie waarmee TM zich altijd heeft onderscheiden, is ongetwijfeld de materiaalkeuze, die altijd van de hoogste kwaliteit moet zijn, en het vakmanschap dat door sommigen zelfs wordt gedefinieerd als ‘obsessief’. Nog steeds worden motoren van TM Racing met de hand gebouwd om de kwaliteit en vakmanschap hoog in het vaandel te houden.

Het vervolg van dit succes verhaal ligt niet ver achter ons. De ontwikkeling van de TM viertakt motoren is zeker niet onopgemerkt gebleven. TM bracht in een korte tijd een hele reeks viertakt motoren op de markt, met een cilinder inhoud van 250, 400 en 530cc. Daarnaast wordt er veel aandacht geschonken aan de ontwikkeling van een nieuwe 450cc motor.