Over JoeyIk ben Joey Boussen, 15 jaar oud uit Roosendaal en zit op de Havo.
Sinds september 2018 ben ik bezig met motorsport. Met het minibiken heb ik mijn eerste ervaringen in de motorsport opgedaan. In mei 2020 heb ik de overstap gemaakt naar de Ohvale GP-O 110cc waar ik ongeveer 15 maanden mee heb geracet. Aangezien ik het Pitbike racen ook erg leuk vond en de zithouding mij beter beviel dan op de Ohvale heb ik middenin het 2021 seizoen de overstap gemaakt van de Ohvale Cup naar de Open Pitbike Cup.

Gelukkig heb ik de volledige steun van mijn ouders die zich net zoveel bezighouden met mijn motorsport als ikzelf. Waar dit uiteindelijk gaat eindigen weet ik nu nog niet, dat zal de tijd moeten gaan leren. Mijn ouders zeggen dat ik nu vooral goed moet opletten, trainen en vooral plezier moet hebben, daar houd ik me dus ook aan.

In September 2018 kwam ik met minibiken in aanraking door een open dag bij Motoport in Goes, daar stond iemand van Racekids. Vervolgens heb ik daar een proefles genomen en was meteen verkocht. Hierna ben ik dit blijven doen maar ben overgestapt naar Stichting Pocketbike Promotion in Roosendaal.
Vanaf dat moment is het snel gegaan, na een keer of 5 zijn we (mijn ouders dus) over gegaan tot de aanschaf van een eigen minibike

Eind mei 2020 ben ik overgestapt naar een Ohvale GP-O. De Ohvale is een 110cc 4-takt motor met 4 versnellingen. In 2021 reed ik mee met de competitie in de 110cc klasse Ohvale Cup Holland. Ik ben echter tijdens dit seizoen overgestapt naar de Open Pitbike Cup met mijn Dream Shiver 155 GPX.

Kortom alle ervaringen van de minibike en de Ohvale worden nu voortgezet bij de The Race Factory op de Dream Shiver in het ONK Pitbike Open.
Het doel wat ik voor ogen heb is om uiteindelijk in een Nederlandse Cup met een 450 Supermotard te kunnen rijden. Of dit allemaal haalbaar gaat zijn kan ik nu helaas nog niet zeggen.
Ik kan alleen maar keihard mijn best doen en vooral blijven genieten! 😉

KTM 450 Supermotard 🙂
Husqvarna 450 Supermotard 🙂